Malam yang indah bersama seorang yang istimewa..



Assalamualaikum. w.b.t.

Entri ini dibuat dalam keadaan tergesa-gesa (dan dalam BM) sebab baru balik praktikal yang sangat meletihkan (walaupun tak banyak buat ape hari ni. hehe). Silapku juga sebab ini tak tulis awal-awal.

By the way, entri ini khas sempena hari keputeraan kelahiran joegrimjow yang ke 22. Entri ini bukan ditulis  hanya kerana ia adalah contest yang dianjurkan oleh beliau, tapi oleh sebab joe ni seorang yang baik hati dan selalu singgah di blog ini dan komen setiap entri-entriku. So Joe my friend, this is as a thank you from my heart. Hontoni arigato gozaimasu.\(^_^)/


Apa yang akan buat joe tersenyum?

Sepanjang perkenalan (he's my brother's junior back in Sheffield University for those who don't know) dengan tuan tanah joegrimjow.blogspot.com, banyak entri-entri beliau yang buat aku tersenyum, dan bila ku fikir-fikirkan kembali apa yang akan buat dia tersenyum, mungkin beberapa points ini.


22 tahun: Joe sudah layak berkahwin (joe suka bab2 kahwin ni..asyik cerita pasal ni je dlm post2 terbaru die..hehe)

Yup. Joe memang sudah layak berkahwin. Dari segi kewangan, memang tip top. walaupun masih lagi belajar, Joe seorang businessman herbalife yang berjaya. Dan paling penting dari segi peribadi dan pengetahuan Islamnya, insyaAllah, memang akan membuat bakal Mertua tersenyum lega. Sila refer post ini dan ini.

Tiada dlm gambar: joe
 22 tahun: Muda dan berjaya

Ye lagi. Joe muda setahun dariku. Tapi kalau lihat kejayaan2 dia memang banyak, at least banyak dariku. Firstly, macam yang diberitahu di point 1, Joe usahawan herbalife yang berjaya. Dia akan test dulu baru dia jual. Lihat saja lah hasilnya.(He even donate the profits to the charity every month. Salute you bro!)
credit: kak fify & joe


Dia president SMSA sekarang, seperti abangku dulu.

see that smile. Priceless

22 tahun: Penulisannya makin matang

Mungkin ku agak lambat kenal blog Joe tapi sepanjang yang ku baca, memang setiap post akan diselitkan nasihat, peringatan, tazkirah dan yang paling penting, isu2 yang buat kita berfikir. Pendek kata, gaya penulisan beliau buat orang yang datang ziarah akan datang lagi for more. 

Akhir Kata

Joe, mungkin entri ini tak buat kamu tersenyum, tapi yang penting kamu dapat cipta  fenomena JOEGRIMJOW. 

"Happy Birthday Bro. May Allah bestow His eternal blessings upon you and your family and guide you throughout this life"

note: Sila lawat blog Joe jika ada yang belum kenal di sini.
note2: asalkan dapat wish Birthday my friend Joe sudah cukup. Tak dapat makan dinner sama takpe. huhu

Comments

10 Responses to "Malam yang indah bersama seorang yang istimewa.."
  1. hoho, bangga2
    harap2 apa yg diceritakan tu dapat ku buat betol2 nanti
    iA
    doa doa la ye ;)

    entry ni dah buat ku senyum2 da
    terutama part kawen
    huhu

    thx u very much ya

  2. kalau kamu menang, sila ajak daku ya?

    =)

  3. @joegrimjow
    i'm glad you like it.Semoga dipanjangkn umur dan dapat capai hajat2 tu. Teruskan menulis bro.

    @Zara
    kamu pon.hoho.=)

  4. Fenomena.. Yippie.. Heehee.. :)

    P/S: Ajak ku jugerrr.. Hee.. :)

  5. hehe. Kalau sape2 menang ajak sape2 yg xmenang. baru adil. hehe

  6. joe mmg hebat.serius byk benda yg nak dikagumkan dgn dia.heee.selalunye lelaki 22thn xnak kawen lg tp kalo mcm joe,die dah mampu dh =)

  7. Setuju. Betul2. (puji lebih2 macam la die bace)..hehe

  8. hey! u dah kena tag..
    check out-->
    http://namasayadania.blogspot.com/2010/04/pagi2-dapat-makan-cokodok-memang-sedap.html

  9. @dania
    Thanks a lot. Nanti InsyaAllah sy buat tag ni ye.=)

    @Mardiati
    hehe. Same bisnes dgn kmu. Majulah herbalife. =)

Blog Widget by LinkWithin

My Previous Stories

Web Statistics