Maher Zain di UIA malam ni..

Assalamualaikum.



Nasheed Concert: Palestine, Tomorrow will be free.
Venue: CAC hall
Date: October 6th, 2010, Wednesday
Time: 8.00p.m.

Meet the Fans @ IIUM Gombak, 6.00p.m


Semalam Kak Ayu telefon saya masa tengah memandu pulang ke bilik selepas kelas VEIS. Terpinga-pinga sebab pertama kali dia call, saya terus jawab panggilan tu.

KA: Assalamualaikum munsyi. Tiket konsert Maher Zain di UIA ada lagi?
M: Waalaikummussalam. Rasanya dah habis. 
KA: Tolong cekkan boleh?
M: InsyaAllah. Jap saya cek.
KA: Ok. thanks. sebab yang kat Shah Alam dah habis. Tu nak tengok yang di UIA.
M: Oh. Ok. (Lepas cek dengan komiti) Kak. Sorry. Tiket sold out.
KA: (Nada kecewa) Oh, tak apa la. Melepas tengok Maher Zain datang Malaysia.
M: Kalau tak dapat tengok Maher Zain, datang konsert adik dia dah la. 
KA: adik dia siapa?
M: ...Anuar Zain. hehe
KA: haish..main² pulak. Thanks ye.
M: hehe. melawak je.



Dan baru sebentar tadi saya dapat satu tiket dari Halim untuk diberikan kepada Kak Ayu. Hope she'll enjoy the concert and gain something from it.

Oh, dan kepada yang pergi, konsert ini bukan hanya untuk bersuka ria mendengar nasyid, harapnya dapat bantu menderma untuk tabung dana Palestine sebagai tanda sokongan dan bantuan kepada mereka.

Cuba hayati lirik lagu² yang didendangkan dan belajar sesuatu daripadanya, bukan hanya untuk halwa telinga.

Sekian, update ringkas. Nak tahu lebih lanjut tentang Maher Zain?

note: 
[1] Saya tak dapat pergi sebab ada kerja yang perlu disiapkan. Kirim salam abang Maher. hehe
[2] Anuar Zain lagi tua dari Maher Zain. =)

Comments

19 Responses to "Maher Zain di UIA malam ni.."
  1. Tak dapat pergi.
    >___<
    Minat dan dengar sahaja lagu2 nya~
    Bait2 indah~

  2. aku pon tak pegi..haha..malas...

  3. alaaa
    pergi la
    kem salam kat dia
    hahahaha

  4. ekeke
    akak maher zin pon ok
    ziana zin

  5. minat lagu Awaken ja.
    mendalam :)

  6. lassie pun suke lagu2 die .
    cm tenang jep dgo kan ? :)

  7. wahh, bestnye.. teringin nk pergi, tapi jauh di timur.. ^_^

  8. Munsyi on...wat lawak ek...hehehe...
    Thanks a lot for the ticket...hehehehe

    MasyAllah merdu giler suara nya...
    ni wat ....xleh tido..hahaha

  9. tadi sangat best ok! ;p
    cuma malu je ngan sister2 yang menjerit2 masa meet the fan tuh..

  10. encik zain blakg umah pon boleh hehe

  11. haha.. maher zain, anuar zain, sama sama best~!

  12. Mengundang kejelesan yang amat sangat ni. Minat lagu2 dia dah lama dah. Tapi tiket mahal plak. Aduyai ~

  13. Allah . Teringin sangat nak pergi . Tapi , itu la . Tiketnya dah sold out .

  14. lagu2 dia best:)
    eh part anuar zain adik maher zain tu i like..hik3

  15. akk pn x g wlpn seminggu dk uia lps konvo ari2...hehehe

  16. Assalamualaikum.

    reserved my comment here. :)
    Lagi seronok jumpa kat ayu daripada jumpa maher zain. hehe..

    Suka persempahan seorang budak ni .Dia mengaji.Suara dia sedap.Terngiang-ngiang sampai sekarang.

Blog Widget by LinkWithin

My Previous Stories

Web Statistics