Rindu

Assalamualaikum.

Sungguh² rindu. Tak tipu.

Yang seorang walaupun makin tembam tapi makin comel. 


Lagi seorang belum pernah berjumpa sejak dia sampai di rumah Melaka. Dapat tengok dari album di Facebook je. 

Amaani dan Amir


Anak buah sulung dan kedua. Orang kata jadi anak buah sulung/kedua/awal² ni best. Banyak dapat perhatian dari pakcik². Tapi kena la tunggu Uncle Munsyi habis belajar dan dapat cari kerja, baru boleh belikan barang² untuk cucu² Tok Abah dan Nek Umi ni. 

Cepat doa bagi Uncle rajin sikit. Asyik malas je! :)

Amaani & Amir

Sejak Abah cerita pasal si Amaani yang tersengih² bila diletakkan dalam baby car seat Amir sambil tunjuk gambar dia yang tengah tersengih² bila orang cakap "ei, tak malu duduk dalam seat adik Amir", rasa nak lari balik Melaka tengok baby berdua tu. Rindu. Tiba² rasa nak buat video macam mili la. hehe. Cepatlah membesar dan jadi anak yang soleh solehah ye. 

*****


Hmm. Perasaan bercelaru. Macam ada yang tak kena. Mungkin disebabkan kerja² yang masih bertimbun ada walaupun tak banyak. Midterms dah selesai semuanya, Alhamdulillah. Rasanya dapat buat dengan elok dan harap tak lingkup seperti yang didoakan tu. Nauzubillah. 


Tu yang belek² folder gambar baby berdua ni dan dapat rasa tenang balik. Tengok benda/muka²/ciptaan Allah yang comel dan cantik memang menenangkan jiwa, kan? Sebab tu suka tengok langit, awan, dan baby. (^_^)


Ok. tengok kerja yang berlambak atas meja. Stress balik. (-__-"). 


Selamat hari ahad guys. Be productive walaupun weekends. 





Comments

9 Responses to "Rindu"
  1. Sunnguh kawaii!

    Nak satu!

    Nak dua2!

    Nak pergi tengok boleh?

    :)

  2. baby yg bru lahir msh berbau syurga Allah..sbb tu hya melihat gmbr2 mereka, hati kita jd tenang dan tenteram. Kerana itu fitrah manusia, yg dkt dgn Allah yg inginkan ketenangan dan keharuman bau syurga.

    Baby memang membahagiakan siapa jua yg memilikinya dan menyentuhnya. Kerja di nursery jg baby, ckup utk menghilangkan segala stress di campus. sbb tu, w'pun rasa terbeban buat part time mse study, tp msh boleh go on with this work sbb dpt tgk baby setiap hr.

    bru saja jmp pkck Mus di seminar baitul muslim smlm..byk terkesan dgn penyampaian simple dan padat dr beliau. Pc Mus, x pernah gagal dalam memberi penyampaian yg ckup bermkna...be it dlm apa jua topik, he will champion it.

  3. ish kenapa baby mesti comel??jelesnya..haha


    p/s: jum2 wat esaimen, gerak ke library pd hari ahad.sadis T_T

  4. Setuju2..
    Tengok baby memang tenang,best etc.

    *Mungkin juga ini satu petanda kpd M Senpai utk melangkah ke 'alam seterusnya'?

    Hehehe

  5. stjuuu!!!!!tgok bby mmg menenangkn.its beautiful thng ever!

  6. Waa...comeyy nyer...~ Pinjam nak bawa balik umah..sehari jer..hehe~! I likee..

  7. alala.comelnye.aku pulak bakal dpt anak buah ke 21 bulan 7 nanti.kalau nk rekod video,kene selalu spent time dgn diorang.sile buat.nnt dh 4tahun,aku nk tgok vid2 nye.hee ;)

  8. x sabar nk jadi bapa.. ehem.. ;p

  9. It has been a long time i didn't comment this blog since last semester. Asif jiddan. Both of them r so cute like the owner of this blog-

    To NJ:

    You didn't realized something. I will remind it for you. Base on my observation, you are the most cutest among our sahabat...haha

    Just seeing your face is like having a counseling with a Dr. Fazilah Kamsah...

Blog Widget by LinkWithin

My Previous Stories

Web Statistics